Odlično craft pivo
dolazi s pričom

Frankopansko pivo kneginje Beatrice
Mirisni gvirček s plemenitim aromama meda i klinčića

Ožujak 2022.

Frankopansko pivo

Gvirček kneginje Beatrice iz kaštela Dubovac

Kneginja Beatrice Frankopan (1480.-1510.) kći kneza Bernardina Frankopana Ozaljskog i aragonske princeze Luise Marzano rođena je u Modrušu. Njezini suvremenici opisuju je kao iznimno lijepu, obrazovanu i sposobnu mladu ženu, koja se iz ljubavi udala za Janoša Hunyadija Korvina, sina kralja Matijaša Korvina s kojim je imala dvoje djece. Za miraz je od oca dobila utvrđeni grad Bihać u kojemu je mladi par neko vrijeme živio. Nakon smrti muža naslijedila je njegove posjede i time postala vjerojatno najbogatija žena Europe svoga doba.

Naše prvo pivo

KOB • lagano craft pivo

Naše prvo pivo nazvali smo Kob (lat. sudbina). Kuhali smo ga u stilu Pale Ale u starom bakrenom kotlu iz 1939. godine na kojem se još i danas poznaju udarci čekića iz neke davne kovačnice.

Crni craft za bikere

CRNA ČAROBNICA

Za Winterparty karlovačkih bikera iz kluba Moto Legija 2019. prvi je puta skuhano lagano Brown Ale pivo pod ovim nazivom. Uživajte u vrlo diskretnoj aromi kave i tamne čokolade nekoliko trenutaka nakon ispijanja gutljaja samo je dio njezine čarolije.

Za ugođaj Božića

ANISA

Kad se tradicionalno pivo, najčešće povodom Božića, aromatizira netradicionalnim začinima i biljem, takav proizvod naziva se Spicy Herbs Ale. Naše pivo obogatili smo plemenitim okusom anisa, pa je tako nastalo i ime.

Uskoro

Pivo kneza Bernardina

Inspirirani pričama iz knjige "Frangere pane" spremamo novo Frankopansko pivo kneza Bernardina, oca kneginje Beatrice kojoj smo posvetili prvo iz serije frankopanskih piva.